Spenning hele veien inn

Det var periodevis en særedels våt opplevelse på Hakadal i går søndag 10. sept. Etter mange dager med regn, var banen våt, men fortsatt spillbar. Vi opplevde også et par kraftige skurer underveis. Hakadal Hadde 4 spillere i aksjon søndag, 3 i klasse A og 1 i klasse B, og man skulle tro at disse ville dra fordel av hjemmebane. Dette var ikke tilfelle i går, I klasse A sto etter hvert kampen mellom Alf Jacobsen og Odd Arne Johansen. Alf var -4 etter hull 17, mens Odd Arne lå på par, det kunne se ut som om finalen var avgjort her, men Alf Inviterte Odd inn i kampen igjen ved å gå i vannet på hull 18. Men, selv med en trippel på dette hullet, holdt det ikke at Odd Arne klarte par. Vinner av klasse A ble dermed Alf Jacobsen fra Grønmo med -1 slag netto, et slag for Odd Arne Johansen fra Drøbak, med hjemmespiller Jens Køste på tredjeplass.
Det skal nevnes at for oss i redaksjonen som fulgte begge klassene live på banen samt via Golf Gamebook, så var dette en veldig spennende finale, med tidvis store endringer i stillingene.

I klasse B var nesten alle spillerne i ledelse på et eller annet punkt i løpet av runden. Da det dro seg til mot slutten sto det etter hvert mellom 3 spillere. Fredrik Frøland, Kris-Erik Pedersen og Jan-Fred Aslagsen var alle tre i posisjon til å kunne avgjøre finalen til sin fordel. Men igjen, som så mange ganger før i år, var det Jan-Fred Aslagsen fra Holtsmark som trakk det lengste strået. Jan Fred kom inn 3 slag over par, 1 slag foran Kris-Erik Pedersen fra Grini, som igjen var 1 slag foran Fredrik Frøland fra Mørk på 3. plass. Videre så hadde vi også en «closest to pin» konkurranse på hull 14, her var William Myhre fra Holtsmark nærmest, med 2,08 meter unna pinnen, for dette fikk William plakett og greenfeebillett.

Klassevinnerne får deltagelse i Tour de Golf Invitational 2017, inkludert fly og opphold på La Sella i Spania. 2. plass ble belønnet med gavekort fra Golfbreaks verdi kr. 3000,- slik at man er godt på vei til La Sella, samt en flott premie fra Hardangerbestikk, og de på 3. plass fikk gave fra Hardangerbestikk pluss et par greenfeebilletter. Plassene fra 4. til 8. ble også premiert med greenfeebilletter.


Alf Jacobsen – Grønmo                 Jan-Fred Aslagsen – Holtsmark


Odd Arne Johansen – Drøbak                 Kris-Erik Perdersen – Grini


Jens Køste – Hakadal                 Fredrik Frøland – Mørk

Resultatliste klasse A
1. Alf Jacobsen -1
2. Odd Arne Johansen par
3. Jens Køste +4
4. Håvar Solli +7
5. Tom Holmen-Jensen +8
6. Erling Skamsar +8
7. Roy Østli +12
8. Johnny Engebretsen +13

Resultatliste klasse B
1. Jan-Fred Aslagsen +3
2. Kris-Erik Pedersen +4
3. Fredrik Frøland +5
4. Mario Rinaldi +7
5. Tom Rune Mansæterbak +9
6. Morten Engh +12
7. Leif Henry Kværnes +13
8. William Myhre +21