Andreas Adde

Det blåste på toppene!

Etter store mengder nedbør de siste ukene, og spesielt natt til søndag, var det knyttet litt spenning til om den 8. og siste runden av Tour de Golf skulle kunne avvikles som oppsatt. Det skulle vise frykten var ubegrunnet. Men, det finnes flere elementer enn vann som kan påvirke en golfrunde. På Gamle Fredrikstad søndag 27. august var det tidvis særdeles sterk vind, noe som gjorde golfen ekstra utfordrende. Og når turneringsledelsen i tillegg hadde satt opp runden fra tee 59, så ble det ikke noe enklere av den grunn. (Turneringsledelsen tar selvkritikk) På tross av naturens uvilje til å gi oss «perfekte» forhold, så var det spillere som allikevel leverte gode scorer. I klasse A signerte Odd Arne Johansen for -3 og 69 slag netto og tok med det rundeseieren, Morten Hejer fikk samme sluttscore, men blir nummer 2 med høyere hcp. Inn på 3. plass kom Morten Grydeland, som spilte banen til eget par. Grydeland og Johansen sikret seg med dette en plass i Tour de Golf delfinale på Hakadal lørdag 2. september. I klasse A har det kommet et nytt navn inn i løpet av høstsesongen. Andreas Adde (bildet) var hårfint unna å vinne forrige runde på Nes, og søndag tok han steget opp på toppen av pallen. Med +1 og 73 slag netto endte Adde 2 slag foran William Myhre på 2. plass, som i sin tur var 2 slag foran Andres Halse på 3. plass. Alle 3 sikret seg dermed finaeplasser førstkommende lørdag. I lørdagens delfinale møtes de 8 beste i hver klasse, for å avgjøre hvilke 2 spillere fra hver klasse som skal møtes i Superfinalen søndag 10. september. I Superfinalen avgjøres det hve som stikker av med «billetten» til Tour de Golf Invitational i Spania i november.